Geniet verantwoord

Overal waar 'teveel' voor staat is niet goed. Dat geldt uiteraard ook voor alcoholconsumptie. Verantwoord omgaan met alcohol past bij een gezonde levensstijl. Voor wie van alcoholhoudende drank wil genieten, zijn er heldere richtlijnen om een verantwoorde maat aan te geven. Het drinkadvies van de Stichting Verantwoord Alcoholgebruik (STIVA) is voor vrouwen een tot twee standaard glazen Wieninger à 25 cl per dag. Voor mannen geldt twee tot drie standaard glazen. In bepaalde situaties wordt aanbevolen om geen alcohol te drinken. Denk hierbij aan alcohol in combinatie met verkeer; werk; sport; medicijnen; en bij zwangerschap of borstvoeding.

Het genieten van alcoholhoudende drank is vooral een eigen verantwoordelijkheid van jou, de consument. Maar daarbij is ook goede voorlichting door producenten, horeca, retail en overheid belangrijk. We zijn ervan overtuigd dat we aan alcohol gerelateerde kwesties samen beter kunnen aanpakken. Alcoholmisbruik is iets dat niemand wil. Wij ook niet.

Ga ook eens naar de website www.stiva.nl. Ook middels eigen acties investeren wij in de bevordering van verantwoord alcoholgebruik. Dit niet met als doel het stimuleren van drinkgedrag, maar van de merkvoorkeur.

4 principes waarmee iedereen kan leven:

  1. Verantwoorde bierconsumptie gaat voor de meeste volwassenen die ervoor kiezen om te drinken hand in hand met een evenwichtige en positieve levensstijl.
  2. Elk geïnformeerd individu is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen gedrag.
  3. We engageren ons om de kennis van verantwoorde consumptie te vergroten.
  4. We zorgen ervoor dat onze commerciële activiteiten aan de wettelijke vereisten voldoen en onverantwoord drinkgedrag niet aanmoedigen.